Βόλτα στο μουσείο των Ολυμπιακών αγώνων

 




Καλησπέρα σας, ελπίζω να είστε καλά, παρότι το κρύο και το απέραντο σκοτάδι όπου υπάρχει παντού αυτή την δεδομένη στιγμή. Φφφ (αναστεναγμός) κυριακή βράδυ φτάσαμε, πέρασε και αυτό το σαββατοκύριακο, αύριο ξημερώνει δευτέρα. Περάσατε όμως καλά; Ξεκουραστίκατε; Χαλαρώσατε; Εγώ πέρασα τέλεια το σαββατοκύριακο. Εάν με ρωτούσε τώρα κάποιος γιατί πέρασα τέλεια, θα του απαντούσα με ευθεία χαρούμενη φωνή, επειδ΄το σάββατο το πρωί, επισκέφθηκα με φίλους μου το . Ένα μουσείο στολίδι για την Αθήνα, όπου βρίσκεται στο GOLDEN HALL και έχει είσοδο και από το Ο.Α.Κ.Α.  


Ελπίζω όμως να μην μου κάνεται μία ερώτηση, όπως οι γονείς μου γυρνόντας στο σπίτι, τι σου άρεσε πιό πολύ στο Ολυμπιακό Μουσείο. Η αλήθεια είναι ότι ειλικρινά δεν ξέρω τι να σας πρωτοπώ. Όλα ήταν τέλεια. Α, όχι, εντάξει, σκέφτηκα. Όταν κάποιος επισκέπτεται  Ολυμπιακό Μουσείο, μπορεί να μάθει και να δει πάρα πολλά πράγματα. Εξστορεί με παιδαγωγικό τρόπο αρκετά σημαντικά στοιχεία για την Αρχαία Ολυμπία, (το μέρος όπου γίνονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες κατά την Αρχαιότητα). Επίσης, θα λάβει χρήσιμες γνώσεις σχετικά με το πότε έγιναν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και ποιός ήταν ο εμπνεστής τους.

Μπορείς να μάθεις αρκετά, για το πότε έγινε η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και χάρις σε ποιόν έγιναν. Επίσης, μπορεί κάποιος να δει μεγάλες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων (θερινών-χειμερινών) με αποκορίφομα τους Ολυμπιακούς του 2004 (για εμένα οι καλύτεροι) όπου έλαβαν τόπο στην μητέρα των  Ολυμπιακών Αγώνων ΕΛΛΑΔΑ, αλλά και να παρακωλουθήσει σημαντικά κομμάτια από ιδιωτικές συλλογές Ολυμπιονηκών όπως το χάλκινο (για εμένα χρυσό) μετάλλιο του ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ στα 10 χλμ. ανοικτής θαλλάσης στους Ολυμπιακούς της Βραζηλίας το 2016, αλλά και πολλά άλλα. Προσωπικά, η αγαπιμένη μου αίθουσα, είναι αυτή, όπου φαίνονται όλες οι ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων (θερινών-χειμερινών).
 Τέλος πάντων, όπως καταλάβατε και από τα συμφραζόμενα, ήταν μία αξέχαστη εμπειρία για εμένα και τους φίλους μου, όπου με πολύ χαρά θα την ξανα έκανα. Ελπίζω μόνο να μην σας κούρασα.
 

                                                                                                                                           Αλκίνοος