Διαδικασίες για να γίνει Ειδικο Επαγγελματικο Λυκειο στη Κω απο την αναγνώστρια μας Αλεξανδρα Λ

 


Γειά σας είμαι ένα κορίτσι από τα Τρίκαλα αλλά μένω στη Κω εδώ και χρόνια.
Είμαι 17 χρονών και σε λίγους μήνες θα γίνω 18.
    Θέλω να σας μιλήσω για την ιστορία μου και με αφορμή αυτή να σας ζητήσω να  κάνετε κάτι για ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια και όσοι ασχολήθηκαν γι ' αυτό δεν τα κατάφεραν κι εννοώ για μερικούς κατοίκους της Κω.
       Όμως θα σας πω πρώτα για την ιστορία μου για να καταλάβετε για ποιό λόγο θα ήθελα να κάνετε αυτό που σας είπα και γιατί είναι σημαντικό για το Νησί.
      Στα 13 μου  διαγνώστηκα  ότι  είμαι  Αυτιστική Υψηλής Λειτουργικότητας. Πήγαινα σε κανονικό γυμνάσιο όμως συνέβαιναν πάρα πολλά γεγονότα επίσης δεν είχα παράλληλη στήριξη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζω  και αναγκάστηκα να σταματήσω αν και ήθελα να σπουδάσω Νομική .
       Δεν υπήρχαν άλλες λύσεις παρά μόνο να μείνω στο παλιό μου σχολείο η να πάω σε κάποιο άλλο για το σχολείο αυτό όμως δεν θέλω να μιλήσω καθόλου.
     Ο μόνος λόγος που θέλω να σας πω γιατί σταμάτησα απο το Γυμνάσιο που πήγαινα ήταν επειδή ήμουν μέτρια μαθήτρια και πίστευα πως δεν θα μπορούσα να περάσω ποτέ στις εξετάσεις του γυμνασίου για τη τρίτη τάξη .Και ακόμα κι αν πήγαινα σε άλλο σχολείο δεν θα με έπαιρναν επειδή δεν έχω ολοκληρώσει το γυμνάσιο
    .Στο προηγούμενο έκανα τη 1η γυμνασίου μισή την επανέλαβα ,και έκανα μετά τη 2α γυμνασίου και αυτή μισή επειδή σταμάτησα. Από τις χρονιες που έκανα στο γυμνάσιο δε μετράνε παρα μόνο σε Εσπερινό Γυμνασιο και μετά σε Εσπερινό Λύκειο αν γίνεται  για να σπουδάσω Νομική η ότι άλλο θέλω. Έτσι πάω μόνιμα Τρίκαλα . Θα μπορούσα να σπουδάσω κάτι άλλο που δεν αγαπώ  η και να μείνω στη Κω αλλά η Νομική είναι το όνειρο μου από το γυμνάσιο που πήγαινα .
     Ο λόγος που θέλω να γίνω δικηγόρος είναι γιατί θέλω να ασχοληθώ με κάτι συγκεκριμένο και θα είμαι η πρώτη στην Ελλάδα αν τα καταφέρω. Συγκεκριμένα θέλω να υπερασπιστώ τα άτομα με αναπηρία αλλά και ατομα που έχουν με μένα την ίδια Αναπηρία  και να συμπληρώσω τους νόμους που έχουν πολλές ελλείψεις για αυτά τα άτομα. Αυτό που θέλω να σας ζητήσω είναι να γίνει ένα Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο με ειδικές τάξεις Αυτισμού ανάλογα με τη λειτουργικότητα τους.  Όπως σας είπα δεν το ζήτω για μένα το ζητώ για τα υπόλοιπα Αυτιστικά παιδιά όπως εγώ που δεν μπορούν να πάνε σε κανονικό λογω έλλειψης παράλληλης στήριξης αλλά μπορούν να πάνε σε Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο και να δώσουν πανελλήνιες.Δυστυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον εδώ στη Κω απο τους αρμόδιους για να γίνει κάτι τέτοιο για πολλούς λόγους.
    Στη πρώτη περίπτωση όμως  αν γίνει αυτό το σχολείο θα είναι πολύ ευχάριστο αυτό το γεγονός θα χαρώ πολύ και θα κάνει πολύ χαρούμενα αυτά τα παιδιά που θα νιώσουν πως τα όνειρα τους θα πραγματοποιηθούν από τη στιγμή που θα κάνουν τα πάντα για να περάσουν στη σχόλη που θέλουν  ανάλογα με τις δυνατότητες τους και θα νιώσουν ότι σε αυτό το μέρος δεν πάνε με το ζόρι η η μόνο από ανάγκη αλλά επειδή το θέλουν και το κάνουν ,ενώ αν αυτό το σχολείο δεν γίνει σύντομα  θα στεναχωρήθω εγω και  ακόμα πιο πολύ, εκείνα τα άτομα πρώτον γιατί αν δε γίνει καθόλου τέτοια παιδιά , 2) μπορεί να μην καταφέρουν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και 3 ) αν γίνει αλλά μετά από χρόνια κάποια παιδιά μπορεί να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και κάποια άλλα όχι αλλα και στη δεύτερη και τρίτη περίπτωση  με παρόμοιες συνέπειες.
         Γιατί δεν θέλω ότι συνέβη με μένα που δεν είχα άλλη λύση επειδή ήμουν 14 χρονών  ανήλικη  και το σχολείο ήταν υποχρεωτικό , να γίνει και με άλλα παιδια .Αυτό το σχολείο είναι πολύ σημαντικό για μενα για τα παιδιά,  για τους γονείς και για αυτό το Νησί παρόλο που γενίκα οι αρμόδιοι πιστεύουν πως είναι ασήμαντο για πολλούς λόγους όπως η έλλειψη χρημάτων , αλλα υπάρχουν  παιδιά  αλλά και γονείς  που θα ήθελαν να γίνει κάτι τέτοιο τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε ένα σχολείο που τα κάνει να περνάνε όμορφα και να μαθαίνουν αρκετά και χρήσιμα πράγματα.
        Δεν θέλω παιδιά που είναι έξυπνα και υψηλής η μέτριας λειτουργικότητας να μην κάνουν αυτό που θέλουν και να αναγκαστούν να κάνουν κάτι που δεν θα τα κάνει χαρούμενα στη ζωή τους αλλά δυστυχισμένά λόγω τέτοιων εμπόδιων .            Σας ευχαριστώ πολύ που βλέπετε το μύνημα μου κι έλπιζω να κάνετε κάτι σύντομα γιατί η Κως πρέπει να αρχίσει να προοδεύει πιο πολύ για να γίνει ένα νησί που θα θέλει να μείνει ο κάθε άνθρωπος.
 αρθρο απο τον αναγνωστη μας  Αλεξανδρα Λ.