Πάλι κρυωμένος είμαι


 Φφφφφ, ε όχι ρε γαμώτο, πάλι τα ίδια, πάλι κρυωμένος είμαι. Καλά ήμουν τόσο καιρό. Πως θα την βγάλω τώρα; Πως θα φύγει όλο αυτό; Δεν το αντέχω άλλο. Απο μικρό παιδί η ίδια ιστορία. Με το που κρυώνω, βουλώνει η μύτη+ βήχας, αλλά το πιό δυσβάστακτο είναι το μπούκωμα στην μύτη. Δεν μπορείς να ανασάνεις, ούτε να κοιμηθείς, ιδίως όταν και τα δύο ρουθούνια σου είναι βουλωμένα με τέτοιο τρόπο όπου σκέφτεσαι ότι αντί για μύτη έχεις μπουκάλι με κρασί και η μύτη είναι το πώμα. Πως φτάσαμε όμως μέχρι εδώ;

  Καλημέρα, είναι πρωί Πέμπτης 6 Οκτώβρη και ο Αλκίνοος όπως είθισται, πάει για την πρωινή του προπόνηση. Και ποιά είναι αυτή; Τρέξιμο 5 χιλ. Δυστυχώς όμως, ο Αλκίνοος, είναι τόσο πολύ πορωμένος με την γυμναστική, όπου δεν κάθεται ούτε δευτερόλεπτο να επικοινωνήσει με τον εαυτό του. Μπορεί ή δεν μπορεί να τρέξει. Είναι ή δεν είναι καλά. Αισθάνεται καλά; Μετά από μισή ώρα, νάτος πάλι στο σπίτι έχοντας τελειώσει με την προπόνηση του, προσπαθεί να ηρεμίσει, για να μην πάθει κανέναν τραυματισμό όπου  θα τον κρατίσει πίσω, χωρίς προπόνηση, βόλτες με φίλους και άλλα πολλά. Αλλά δεν προσέχει το πιο βασικό. Να μην ΚΡΥΩΣΕΙ.

  Τέλος πάντων, τι να κάνουμε τώρα, κρυώσαμε όπως λέει και η μητέρα μου, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο τώρα από το να το παλέψουμε. Αλλά δυστυχώς χάρις το κρύωμα χάνεις πάρα πολλά πράγματα. Όπως, χάνεις προπονήσεις, ιδίως όταν είσαι αυτιστικός και πρωταθλητής (στην κατηγορία σου), χάνεις την καθημερινή σου ρουτίνα  ( όπου μου αρέσει πάρα πολύ), την εκτόνωσή σου, χάνεις την καθημερινή σου συναναστροφή με τον προπονητή σου, τους συναθλητές σου, τους ανθρώπους του συλλόγου. Επίσης, δεν μπορείς να βγεις βόλτα με τους φίλους σου, επειδή: α) προφυλάσεσαι από τα ρεύματα και από άλλους παράγοντες και β) δεν μπορείς να βγεις επειδή η μύτη τρέχει διαρκώς. Τα χαρτομάντηλα μπορεί να τελειώνουν ενώ το συνάχι ποτέ. Επιπλέον, δεν μπορείς να ηρεμίσεις  ΠΟΤΕ, ούτε να κοιμηθείς. Αλλά το σημαντικότερο, πιστεύω ότι είναι , ότι  δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο παρά μόνο αυτό. Δηλαδή, δεν μπορείς να διαβάσεις, να μαγειρέψεις, ακόμα και να φας. Τέλος πάντων. 

  Από την άλλη πλευρά, εντάξει , το κρύωμα δεν αντέχεται, αλλά αν το καλοσκεφτείται έχει και κάποια θετικά. Ποιά είναι τα θετικά  θα μου πείτε τώρα; Τι λέει ο τρελός; κλπ. Δεν έχετε άδικο σκεφτήται όμως λίγο. Ώσπου να κρυώσεις, είσαι συνέχεια στο τρέξιμο, διαρκώς σε προπονήσεις, δουλειές, διάβασμα, και πάλι από την αρχή. Ενώ με το που ξαφνικά κρυώσεις, σταματάνε όλα αυτά. Και επιτέλους έχεις  λίγο χρόνο για εσένα και τον ευτό σου. Μπορείς να επιλύσεις τα εσωτερκά σου προβλήματα, να ηρεμίσεις από το όλο τρέξιμο και το βασικότερο να δεθείς πιό πολύ με την οικογενειά σου. Είναι μερικά από τα θετικά. Τι λέτε, είμαι ακόμα τρελός; (γελάει ο Αλκίνοος).

   Συνοψίζοντας, σήμερα 12 Οκτωβρίου, είναι μία ιδιαίτερη μέρα για εμένα. Τόσο το συνάχι, όσο και ο βήχας έχουν υποχωρήσει σημαντικά, σε βαθμό που σκέφτομαι αν θα ήταν καλό να επανέλθω στην καθημερινή και πολυαγαπημένη μου ρουτίνα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας, είναι πολύ σημαντικό για εμένα.




                                                                                                                                          Με εκτίμηση Αλκίνοος

                                                                                                                                       Αλκίνοος Τσέκος