Συνάντηση με τον Σπυρο Γιαννιωτη




Πολύ καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. Τι κάνετε ; Πως είστε; Ελπίζω να είστε καλά. Εγώ από την άλλη, εάν εξαιρέσετε ότι ήμουν λιγάκι κρυομένος με τα κλασικά για εμένα συνάχι στην μύτη και θέμα με τον λαιμό, είμαι πάρα μα πάρα πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος. Τώρα είναι η στιγμη, όπου είμαι σίγορος ότι κάποιος θα με ρώταγε, μα καλά τρελός είσαι, πως γίνεται να ήσουν κρυωμένος και να είσα χαρούμενος, είσαι σοβαρός; Ναι φίλε μου, μιά χαρά είμαι, γιατί πολύ απλά έκανα κάτι που περίμενα πως και πως να κάνω τόσα χρόνια. Συναντίθηκα με έναν άνθρωπο όπου το ονομά του καθώς και ο ίδιος είναι θρίλος για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο. Έναν άνθρωπο με Α κεφαλαίο, όπου αναφέρεται και με το προσψνήμιο θαλασσόλυκος, όπου δεν είναι άλλος από τον φοβερό και τρομερό Σπύρο Γιαννιώτη.

Είχα την ευκαιρία να τον συναντίσω στο τάεκβοντό την παρασκευή, σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο την Αθήνας, όπου και βρισκόταν μαζί με άλλους στο περίπτερο του στρατού. Με το που τον είδα, τα έχασα, κοκάλωσα και αγχώθηκα. Πως είναι δυνατόν να του μιλήσω (λέω από μέσα μου). Και τότε πέρνω μία βαθιά ανάσα και λέω από μέσα μου Αλκίνοε, θυμίσου τι έχες πετύχει όλα αυτά τα χρόνια. Μόνος σου τα κατάφερες. Μπορείς. Και έτσι πήγα. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε απόλυτα, καθώς ήταν εκπληκτική η συζήτισή μας για όλα , από το τους Ολυμπιακούς του Ρίου το 2016, όπου και κατετάγει για λίγο 2ος στην τελική κατάταξη(για εμένα και όλους τους Έλληνες τερμάτισε 1ος) έως την καθημερινότητά του. Ήμου πάρα πολύ τυχερός που τον συνάντησα, καθώς μου εκπληρώθηκε ‘ενα όνειρο που είχα απότότε που ξεκίνησα την κολύμβηση, να συναντηθώ και να συνομιλήσω με αυτόν, τονφοβερό και τρομερό άνθωπό και αθλητή.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας δώσω μία συμβουλή, για εσάς και τα παιδιά σας. Ποτέ να μην σταματήσετε να πιστεύεαι στα όνειρά σας, γιατί κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα πραγματοποιηθούν.

Αλκίνοος