Μια μηχανοκίνητη βόλτα στην Αθήνα με τους Olympians


 

Άρθρο Αλκίνοος 


   Ωραία, έφτασε επιτέλους η Κυριακή. Ξημέρωσε αυτή η ημέρα. Πως και πως την περίμενα τόσο καιρό. 15 ολόκληρες μέρες περίμενα, από τότε που προσκλήθηκα από τον στενό μου φίλο Γιάννη Σταθόπουλο (που είναι δημοσιογράφος) σε αυτό το φαντασμαγορικό γεγονός. Δεν μιλάω για κάτι άλλο, μα για την μηχανοκίνητη βόλτα του συλλόγου ΙΔΟΡΟ (Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με ΡΟδες) στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας.
   

Πάμε λοιπόν. Είναι πρωινό Κυριακής 20 Νοεμβρίου ώρα 9 πμ. Βρισκόμαστε στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά από το Δημαρχείο Αθηνών και είμαι τρισευτυχισμένος. Εφόσον έχει περάσει αρκετή ώρα, όπου μου χρησίμευσε για να μπορέσω να γνωρίσω εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού αλλά και του μηχανοκινήτου αθλητισμού χάρις τον Γιάννη, έχει έρθει η ώρα της εκκίνησης των μηχανών. Και ναι, αρχίσαμε. Είναι φοβερό να είσαι συνεπιβάτης πάνω σε μηχανή, νιώθεις ελεύθερος. Φύγαμε λοιπόν για την πρώτη μας στάση στα Σεπόλια και το γήπεδο όπου έκανε τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα στο μπάσκετ ο Γιάννης Αντεντοκούμπο και τα αδέρφια του Θανάσης, Κώστας και Άλεξ. Νιώθω τόση συγκίνηση εδώ σε αυτό το γήπεδο αλλά και την περιοχή. Εάν δεν υπήρχε αυτό το γήπεδο, πιθανόν να μην υπήρχαν οι Antetokounbros .

Μετά από αυτή την στάση μας, σειρά έχει ο ιερός βράχος της Ακρόπολης. Ένα από τα πιο ιστορικά μέρη των Αθηνών, όπου ανοικοδομήθηκε από τους αρχαίους ημών προγόνους προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, κόρης του Δία (κατά την μυθολογία) και προστάτιδα της πόλης.
     Τέλος πάντων, τρίτη στάση, η Εθνική Πινακοθήκη, ένα κτήριο κόσμημα της Αθήνας με το μεταμοντέρνο και νεοκλασικό του στιλ, απέναντι από το Hilton και τον Δρομέα. Πάντα ήθελα να καταφέρω να την επισκεφτώ, από τότε που έγιναν τα εγκαίνια στις 24 Μαρτίου του 2021 για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
     Η τέταρτη στάση, στάδιο Λεωφόρου Αλεξάνδρας δεν μπορώ να πω ότι ήταν η αγαπημένη μου στάση λόγω των διαφορετικών μου αθλητικών πεποιθήσεων. Τέλος πάντων, αν και φίλαθλος του Ολυμπιακού έδειξα ανωτερότητα και όχι χουλιγκανισμό, όπως δείχνουν πολλοί οπαδοί στις μέρες μας.
     Και φτάνουμε στο αγαπημένο μου Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Πεδίο του Άρεως. Είναι ο αγαπημένος μου χώρος λόγω της συναναστροφής μου με τον αθλητισμό που μου απέφερε την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων κολύμβησης και στίβου.
     Τέλος πάντων, η ώρα πήγε 3μμ. Θα γυρίσω όπου να ναι σπίτι. Δυστυχώς τέλειωσε αυτή η εκπληκτική βόλτα με μηχανές στην Αθήνα. Θα ήθελα να το ξανακάνω πολλές φορές. Ήταν τέλεια.