Περί bullying



 Επιτέλους τελείωσε και αυτή η μέρα (Τρίτη 11/01/2022), ήταν πολύ κουραστική μέρα, τα είχε όλα δουλειά, τσακωμούς, προπόνηση κλπ, αλλά ευτυχώς έφτασε στο τέλος της. Οχ, ωραία, άντε καληνύχτα.
  Διαμέσου της νυκτός, εκεί όπου ο Αλκίνοος βρισκόταν στο 3 όνειρο, ξαφνικά ακούγεται ένα πολύ δυνατό μπαμ, σείεται ο τόπος και ο Αλκίνοος πετάγεται ξαφνιασμένος από το κρεβάτι του, αναρωτιόμενος τι έχει συμβεί και ξύπνησε τόσο απότομα. Έντρομος ο Αλκίνοος ανήγει το κινητό του και μπαίνει στο διαδίκτυο για να δει τί έχει συμβεί. Βλέπει με μεγάλα γράμματα ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ. Τι να κάνει λοιπόν, πάει έντρομος να πιεί λίγο νερό μπας και νιώσει καλύτερα και μπορέσει να ξανακοιμηθεί. Εφόσον έγινε αυτό το ενχύρημα  , ξανα κάθετε λοιπόν  στο κρεβάτι του ο μικρός μας φίλος. Μετά από μερική ώρα προσπάθειας, ο Αλκίνοος δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί. Και τότε ξαφνικά, εκεί που ξαναδιάβαζε για το επεισόδιο ,μαζί με την έκρηξη στο Μαρούσι έγινε και μία έκρηξη μέσα του θυμώμενος  το Bulling που είχε υποστεί στο σχολείο. Εδώ, να κάνω μία επισύναψη, ο Αλκίνοος, ήταν υποδειγματικός μαθητής και η συμπεριφορά του ευπρεπέστατη. Το μόνο που τον ‘’ξεχώριζε’’ από τα υπόλοιπα παιδιά ήταν ο αυτισμός. Αυτός, ήταν και ο λόγος όπου κάποιοι φίλοι του (έτσι νόμιζε ο Αλκίνοος μας) αποφάσισαν να σπάσουν πλάκα μαζί του, κοροιδευοντάς τον με ένα προσωνίμιο που ακόμα και τώρα δεν θέλω να θυμάμαι. Όλο αυτό είχε αρχίσει από ένα συγκεκριμένο παιδί στα καλά του καθουμένου, για να τον πειράξει και η συνέχεια είναι να το ακολουθήσουν και άλλοι ‘‘φίλοι του’’. Ο μικρός μας ήρως παρά το όλο αυτό θέμα, δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Αντίκρουε στις κοροιδίες, μίλαγε στους γονείς του, απευθήνθηκε στον Διευθυντή του σχολείοιυ του, αλλά και το σημαντικότερο ξεκίνησε water polo. Και λέω το σημαντικότερο, επειδή αυτό τον βοήθησε να ξεχαστεί, να εκτονωθεί αλλά και να κάνει παρέες.
  Τέλος πάντων, η ώρα είναι 04:00, θα ξανά προσπαθήσω να κοιμηθώ, αλλά πριν από αυτό, θα ήθελα να σας πω ότι τι Bulling δεν είναι ντροπή όταν το δέχεσαι. Σε κάνει πιο σκληρό ως προσωπικότητα και ως χαρακτήρα. Το Bulling στις μέρες μας, μπορεί να γίνει σε σχολεία, προπονήσεις, φροντιστήρια, δουλειές και πολλά άλλα μέρη. Γίνεται με δύο τρόπους: λεκτικό ή σωματικό. Το καλύτερο που έχει να κάνει όποιος το δέχεται είναι να μιλήσει σε κοντινούς του ανθρώπους (γονείς –φίλους) ή να αντιδράσει με άλλους τρόπους. Με την συζήτηση ας
πούμε . Έτσι που λέτε, ελπίζω να μην σας συμβεί ποτέ, αλλά και να σας συμβεί, ξέρετε πως να αντιδράσετε.


Καληνύχτα
Αλκίνοος