Λουτρά Πόζαρ

 



  Ουφ, ωραία, επιτέλους ξημέρωσε αυτή η μέρα (14-04-2023), πάμε με τον Στέλιο (φύλλο μου) εκδρομή στα Λουτρά Πόζαρ για τοις γιορτές του Πάσχα. Την Δευτέρα του Πάσχα γυρνάμε.

   Όλα πήγαν τέλεια, ετοίμασα και τοις τελευταίες λεπτομέρειες όπου είχαν απομείνει από εχθές, τα τοποθετήσαμε στο πούλμαν και κάτσαμε στις θέσεις μ


ας. Τι ωραία, τι χαρά είναι αυτή. Το μόνο αρνητικό από όλο αυτό είναι ότι από την Μ. Τετάρτη έχω λίγο συνάχι, όπου με φυσιολογικούς ορούς και Otrivin είμαι καλύτερα, ευελπιστώ να γίνω τελείως καλά με το μπάνιο όπου θα κάνουμε στα περιβόητα Λουτρά Πόζαρ. Και ξεκινάμε, τι χαρά είναι αυτή, όλα θα πάνε καλά, θα περάσουμε τέλεια το Πάσχα. Μετά από περίπου 8ώρες στο πούλμαν (μαζί με τις στάσεις όπου κάναμε), επιτέλους φτάσαμε στον προορισμό μας, το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουμε. Και τώρα έχουμε 30 λεπτά για να πάμε στα δωμάτια και να πάρουμε τα απαραίτητα για να επισκεφθούμε τα περίφημα Λουτρά Πόζαρ. Καιαιαιαια, φτάσαμε ο καιρός είναι τέλειος, από παντού βγαίνουν υδρατμοί, πο πο πισίνα έχω έρωτα με τοις πισίνες είναι τέλεια εδώ. Είναι φοβερά εδώ μέσα, σου ανοίγουν τα ρουθούνια, σου φεύγουν όλα τα προβλήματα, είναι εκπληκτικά. Και τώρα έφτασε δυστυχώς η ώρα όπου πρέπει να βγούμε από την πισίνα με το ζεστό και τόσο θαυματουργό νερό και να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο όπου θα φάμε και θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία στην κοντινή εκκλησία καθώς και την περιφορά του επιταφίου. Η ώρα είναι 12 τα μεσάνυχτα, είμαι πτώμα, δεν σας βλέπω από την κούραση, νομίζω ότι θα ξεραθώ έως το άλλο βράδυ, αν και πρέπει να ξυπνήσουμε νωρίς αύριο επειδή έχουμε να επισκεφθούμε πολλά μέρη, καληνύχτα λοιπόν.

   Οχ, καλημέρα σας, μόλις τελειώσαμε το μπάνιο μας στα Λουτρά, νιώθω υπέροχα, τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο όπου θα φτιάξουμε τα πράγματά μας και θα πάρουμε πρωινό. Μόλις τελειώσαμε το πρωινό και το πρόγραμμα τώρα λέει επίσκεψη στην Έδεσσα και μετά στον Άγιο Αθανάσιο, όπου και θα φάμε για μεσημέρι. Μόλις φάγαμε κάτι απλό, μην φανταστείτε και τώρα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο όπου θα ξεκουραστούμε για την Ανάσταση του Κυρίου. Μόλις έγινε η Ανάσταση του Κυρίου, Χριστός Ανέστη λοιπόν, χρόνια πολλά και καλό βράδυ επειδή είμαι κατάκοπος.

   Καλημερούδια, και χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη, έχουμε μόλις φάει πρωινό, παίζουμε τάβλι στο σαλόνι του ξενοδοχείου και αναμένουμε το μεσημεριανό, το σουβλιστό αρνί, το κοκορέτσι και το σπάσιμο των κόκκινων αυγών, το απόγευμα θα επισκεφθούμε την πόλη της Αριδαίας. Γενικά το πρόγραμμα είναι πολύ χαλαρό σήμερα, ωραία. Και τώρα βράδιασε, ωραία ούτε που το κατάλαβα πως πέρασε η μέρα, αύριο επιστρέφουμε στην Αθήνα.

   Ξημέρωσε, καλημέρα λοιπόν από εμάς, έχουμε μόλις φάει πρωινό, έχουμε τοποθετήσει τοις βαλίτσες στο πούλμαν και έχουμε επιβιβαστεί. Το πρόγραμμα σήμερα λέει επίσκεψη σε Νάουσα και Βέροια και μετά από αυτά γυρνάμε στην Αθήνα.

   Μετά από πολλές ώρες ταξιδιού με βροχή και κίνηση επιτέλους φτάσαμε στην πρωτεύουσα (Αθήνα) και ειδικότερα στο Μαρούσι. Αυτό το ταξίδι τοις μέρες του Πάσχα ήταν το κάτι άλλο, ήταν όλα εκπληκτικά, τι να πρωτοαναφέρω : τα τοπία, την θέα, τα φαγητά, τα Λουτρά, ήταν όλα τέλεια ένα και ένα, θα ξαναπήγαινα. Ήταν σούπερ.

 

 

Με εκτίμηση

                                                                                                           Αλκίνοος